Gör kunskapsprov

På kunskapsprovet visar du vad du kan

När du har fått din utbildning granskad är nästa steg att göra ett kunskapsprov. På provet visar du om dina kunskaper är tillräckliga för att få gå vidare till nästa steg på vägen mot legitimation. Provet är på svenska och du behöver därför kunna språket för att klara provet.

Så här går provet till

Göteborgs universitet ordnar provet på vårt uppdrag och skickar resultatet till oss när du har skrivit provet. Provet innehåller en teoretisk del och en praktisk del. Du måste bli godkänd på den teoretiska delen innan du kan göra den praktiska. Du har tre gånger på dig att klara den teoretiska delen och tre gånger på dig att klara den praktiska. Om du inte klarar provet på första försöket har du fem år på dig att göra det.

De prov som du skriver fram till och med 30 juni 2019 ska inte räknas in i det totala antalet prov som du har på dig. Efter 1 juli 2019 kommer du ha totalt tre försök på dig att klara provet.  

Mer information om provet och hur du anmäler dig finns på Göteborgs universitets webbplats.

I vissa situationer kan du ha möjlighet att gå en preparandutbildning inför kunskapsprovet. Kontakta Arbetsförmedlingen för mer information.

Regler vid kunskaps- och lämplighetsprov.