Gå en kurs i svenska författningar

Lär dig lagar och regler

När du har fått beslut från oss om att ditt kunskapsprov är godkänt ska du gå en kurs i svenska författningar och göra praktisk tjänstgöring.

På kursen i svenska författningar lär du dig om de lagar och regler som gäller i svensk hälso- och sjukvård. Kursen kostar inget.

Du läser kursen på distans

Umeå universitet ger kursen på vårt uppdrag. Kursen är helt webbaserad. När du har fått beslutet från oss om att gå kursen kan du påbörja den när du vill med undantag för sommaren då kursen har sommaruppehåll. Du kan läsa kursen på heltid eller deltid.

Mer information om kursen och hur du anmäler dig finns på Umeå universitets webbplats.

Tillfällig lösning på grund av covid-19

Med anledning av den pågående pandemin som innebär att många kunskapsprov ställs in eller flyttas fram i tid, kommer det i mån av plats att vara möjligt att anmäla sig till kursen i svenska författningar trots att man inte har slutfört kunskapsprovet. Förutsättningen är att man har fått godkänt på det teoretiska provet men ännu inte har fått godkänt på det praktiska provet. Antalet platser på kursen är dock begränsat, så det finns ingen garanti att man kan påbörja kursen vid närmast kommande kursstart. 

Den här möjligheten att kunna göra kursen i svenska författningar utan att ha godkänt praktiskt prov gäller fram till kursens sommaruppehåll. Därefter kommer läget och behovet att utvärderas. 

Upphandling av leverantör för kursen

De avtal vi har med Umeå universitet, som är vår nuvarande leverantör av kursen i svenska författningar, löper ut och för närvarande håller vi på att upphandla för de kommande åren. Det kan innebära att det blir ett annat lärosäte än i dag som anordnar kursen. Men oavsett vem som anordnar kursen, så kommer förutsättningarna för dig som kursdeltagare att vara desamma. Information om vilken leverantör som anordnar kursen framöver publiceras så snart upphandlingsprocessen är klar.