Gå en kurs i svenska författningar

Lär dig lagar och regler

När du har fått beslut från oss om att ditt kunskapsprov är godkänt ska du gå en kurs i svenska författningar och göra praktisk tjänstgöring.

På kursen i svenska författningar lär du dig om de lagar och regler som gäller i svensk hälso- och sjukvård. Kursen kostar inget.

Du läser kursen på distans

Umeå universitet ger kursen på vårt uppdrag. Kursen är helt webbaserad. När du har fått beslutet från oss om att gå kursen kan du påbörja den när du vill med undantag för sommaren då kursen har sommaruppehåll. Du kan läsa kursen på heltid eller deltid.

Mer information om kursen och hur du anmäler dig finns på Umeå universitets webbplats.

Upphandling av leverantör för kursen

De avtal vi har med Umeå universitet, som är vår nuvarande leverantör av kursen i svenska författningar, löper ut och för närvarande håller vi på att upphandla för de kommande åren. Det kan innebära att det blir ett annat lärosäte än i dag som anordnar kursen. Men oavsett vem som anordnar kursen, så kommer förutsättningarna för dig som kursdeltagare att vara desamma. Information om vilken leverantör som anordnar kursen framöver publiceras så snart upphandlingsprocessen är klar.